איין ראנד והכלכלה הגלובלית
זהו סרט פילוסופי עם רעיון מובהק. סרט השופע בדימויים והשוואות אסוציאטיביות. לפעמים הוא מובן מאליו, לפעמים מבריק, לפעמים מקומם. אם מבקשים לסכם את הסרט במשפט קצר, הוא יהיה סרט על איין ראנד, הכלכלה הגלובלית והקשר ביניהן.
איין ראנד היתה ועודנה סופרת נערצת על מיליונים. ספריה סחפו בני נוער מתבגרים ותוהים וגם שפע של יזמים שהיו משוכנעים שהם-הם גיבורי ספריה בעולם האמיתי.
אחד הדברים המעניינים ואולי הטרגיים הוא, שרוב המתלהבים מאיין ראנד מתפכחים בשלב מסוים ואפילו קצת צוחקים על עצמם, בראייה לאחור.
אך הסרט עוסק באנשים שהקיפו את איין ראנד בחייה, האנשים שהשפיעו והושפעו ממנה. הקשר של אחד מהם - אלן גרינספאן, מודגש במיוחד, שכן הוא הפך ברבות הימים לנגיד הבנק הפדרלי האמריקאי וכתוצאה מכך, בעל השפעה עצומה על הכלכלה העולמית. הסרט טוען הלכה למעשה שלמרות שלא ניהלה דבר בחייה, איין ראנד הצליחה להפוך את רעיונותיה יישומיים דרך השפעתה הרעיונית על מקבלי החלטות.
ומה היו רעיונות אלה? - דגש מוחלט על האינדיבידואל ועל הגשמתו האישית, תוך הדגשת התנהגותו הרציונלית או במילים פשוטות יותר -- הגשמת האגואיזם והפיכתו לאידאולוגיה צרופה ולגיטימית.
מתוך כתבה בגלובס על הכלכלן הליברטריאני וולטר בלוק.
הראיון עוסק ברובו בישראל, באנטישמיות ובתקינות פוליטית אך בין השאר הוא מספר על מפגש שהתקיים עם איין ראנד.
לקריאת הכתבה המלאה
במאי הסרט: אדם קרטיס
מסלול של כבר קיים בסל הקניות שלך!
לחצו על המשך כדי להחליף את מסלול הרכישה.